1 Mart 2014 Cumartesi

Su Kirliligi




Su, su!
Dünya adini verdimiz gezegenizin büyük bir bölümü su ile kaplidir. Dünyamizin büyük bir bölümünü okyanuslar olusturmaktadir; ayrica göller, nehirler, dereler ve hatta yeralti sulari bulunmaktadir. Dünya üzerindeki tüm canlilarin en kücük böcekten en büyük balinaya dek yasamlari bu suya baglidir. Su hepimiz icin cok degerlidir. Fakat biz üstümüze düsen görevi geregince yapip sularimizi temiz tutamiyoruz. Dünya´nin bircok yerinde sular kirlenmis durumda.
Nehir ve göller
Nehir ve göller, atillan cöpler veya zehirli kimyasal atiklarla kirlendiler.
Yeralti sulari
Yeralti sulari ise topragin altina sizan benzin ve diger zararli sivilar tarafinda kirlenmektedir. Ciftlilerde veya bahcelerde kullanilan bazi yapay gübreler ve böcek öldürücü ilaclar da topraktan iceriye sizarlar.
Denizler
Bircok canlinin yuvasi olan okyanuslar, uzun süredir cöp ve zehirli kimyasal atiklarin bosaltildigi bir cöplük haline gelmistir. Artik okyanuslar da kirlenmektedir.
Bizim görevimizSuyumuzu koruyup, temiz tutmaliyiz ki, insanlar, bitkiler ve hayvanlar her zaman icebilecekleri temiz su bulabilsinler. Böylece balik ve diger yaratiklar da yasamlarini sürdürebilsinler.
                                                                         SeSSizlik

2 yorum:

  1. Düşündürücü..
    bundan bir on sene sonrasını düşünüyorum da..

    YanıtlaSil
  2. Aslında o kadar uzağa gitmeye gerek yok safransarısı durum çok vahim bi şeylerin yapılması lazım yoksa on sene sonrasını düşünecek ömrümüz bile kalmayabilir :(

    YanıtlaSil