22 Ocak 2015 Perşembe

Hayvanlar için ne yapabilirim? -1-




- Tüm şartlarınızı gözden geçirmeden hayvan sahiplenmeyiniz.

- Sahiplendiğiniz ve sonradan bakamayacağınızı düşündüğünüz hayvanları sokağa atmayınız.

- Yaşadığınız yerlere yakın barınak ve derneklerle irtibata geçip çalışmaları hakkında bilgi alarak onlara elinizden geldiğince destek olunuz. Bölgeniz için daha etkili çalışmalar yapmaları için teşvik ediniz.

- Hayvan sahiplenmeye karar verdiğinizde, hayvan hakları ve korunması ile ilgili sitelerdeki, barınaklardaki ve çevrenizdeki sokak hayvanlarına öncelik veriniz.

- Çevrenizdeki sokak hayvanlarını kısırlaştırıp aşılatınız. Bunun için belediyenizden yardım alınız (kısırlaştırma ve aşılama belediyelerin asli görevlerindendir  veya veteriner kliniklerinin kısırlaştırma kampanyalarından faydalanınız. Zira kontrolsüz üremeleri sokak hayvanlarını kadar olduğu şehir ortamını da olumsuz yönde etkilemektedir.

- Pet shoplarda ve hayvan satışı yapılan yerlerde (kurbanlıklar da dahil olmak üzere) gördüğünüz olumsuzlukları yetkililere bildiriniz.

- Pet shoplardan kesinlikle hayvan sahiplenmeyin ki artık satış yapamasınlar. Aşılı ve şecereli olarak satılan ve sonradan hasta olan hayvanları geri vermeyin tedavilerini yaptırın ve aşı belgesi veren veteriner hakkında şikayette bulunun.

- Hayvanları Koruma Kanununu okuyun ve sokak hayvanlarının sahip oldukları haklar konusunda bilgi edinin.

- Hayvanları Koruma Kanununu okuyun ve sokak hayvanlarının sahip oldukları haklar konusunda bilgi edinin. bkz 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu..

- Sahipsiz hayvan sorununun kaynağı biz insanlarız. Sorumluluklarımızı yerine getirmediğimiz sürece sorun kökten bir çözüme ulaşamaz.


Stray Hearts, PAN

Protection of Animals in Need

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder